Madeira 2010, dag 9a, Funchal

18 april. Vacker morgon med hav och himmel som flöt ihop i ett. En fiskebåt drog som en vit prick över det blå.

Vi tog oss till Funchal för att se blomsterparaden, men vi hann med att ta en tur till botaniska trädgården först. Här är utsikten från parkeringen.

Och här är en vy från trädgården. Symmetri och mönster är ett återkommande blomstertema.

I herrans tukt och förmaning lever de här buskarna.

Det här är en replik av husen som finns med i varje Madeiransk turistbroschyr med självaktning. I verkligheten finns det inte många av dem. Vi har åkt runt hela Madeira under våra resor, men vi har inte sett ett enda. Om vi vill se äkta palheiros måste vi åka till Santana, en by i norra Madeira, där finns några stycken för turister att fotografera. Vi nöjer oss med det här så länge.

Så fort jag såg de här… öh… träden, kände jag att jag sett dem någonstans förut. Så kom jag på det! Det är ju Beaker i Muppet Show. Kolla själv.

Utsikt från en balkong i ena änden av trädgården. En typisk bild av Madeiransk motorväg med svindlande broar och långa tunnlar.

En hel avdelning med fåglar i bur finns det. De ser ut att ha det väldigt tråkigt, särskilt papegojorna. Men påfåglarna går lösa. Här är en särskilt magnifik en.

Efter botaniska tog vi oss ner till hamnen för att se starten på blomsterparaden. På en buss på vägen såg vi en affisch som såg ut att vara en uppmaning att skänka pengar för återuppbyggnaden efter översvämningarna. ”Tillsammans ska vi återuppbygga Madeira” står det överst på affischen.  Men med Googles översättningshjälp har vi nu förstått att det är en optiker som vill dra nytta av det hela och sälja fler glasögon.

Blomsterparaden var en upplevelse. Här är ett par smakprov, fler bilder kommer i ett senare inlägg.

Lämna ett svar