2019 – trettiofjärde båten

Sommarbåt även i år. Man kan hoppas att trenden står sig. Behaglig temperatur och sol, frånsett ett väldigt ovädersmoln som drog förbi med ösregn nån kilometer österut och orsakade en halvtimme med kalla stormvindar. Men sen var allt som det var förut och sommaren kom tillbaka. Samtalsämnen: Framtidsplaner, Trump, idioter i allmänhet, absurd rikedom, glädjen i att syssla med det man är bra på, kontaktmöjligheter efter döden. Och sånt.

Vi hade sällskap på bryggan av en kvinna som träget stickade på en mössa och hon gav sig inte av förrän båten var färdig. Ett brinnande intresse för att beskåda skickligt hantverk!

Enkel men stabil båt, halloumisegel och kilat roder. Kvintessensen av 32 års båtbyggarerfarenhet. Tyvärr svåra vindar, efter en grundstötning fick Kapten Erik med en smula akrobatik hjälpa Kapten Buskbryn ut på öppet vatten igen, men därefter seglade han tvärsäkert åt Lidingö till, planerade antagligen att lägga om mot Finland när han kommit till fartygsrännan.

Vi kontrollerade som vanligt Spike Jones. Han ser ut att krypa in i trädet mer och mer, men vårt osvikliga logiska sinne säger att det nog är trädet som växer ut runt Jones.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.