Madeira 2010, dag 9b, Funchal, blomsterparaden

18 april. Resten av den här dagen ägnade vi åt blomsterparaden, blomsterfestivalens höjdpunkt. Det var ekipage efter ekipage, det ena mer prunkande än det andra, tonvis av blommor och barn, dånande musik och tusen sinom tusen åskådare utefter paradgatan. Här är några bilder på en bråkdel av allt som fanns att se.

Barn är ett betydande tema i paraden även om man ibland knappt ser dem för alla blommor. Notera att nappen hänger säkert i en rejäl kedja. Napptapp? Knappast!

Vi stod i början av kortegevägen, här var barnen ännu glada och lyckliga.

Här kommer en jättelik korg med blommor och barn.

Blommor, blommor, barn, barn.

Högt uppsatt tjänsteman.

En av de stora turistattraktionerna i Funchal är att åka i en sådan här kälke på asfalten ända från det högt belägna Monte och någon kilometer ända ner till Funchal. De vitklädda männen står bakpå släden och styr och bromsar med fötterna. Här är ett YouTube-klipp från en sådan resa.

Ännu ett praktfullt ekipage. Jättelika blommor gjorda av jättemånga blommor.

Kommentera